QNBEYOND Hızlandırma Programı 4. dönem girişimleri mezun oldu

featured
qnbeyond-hizlandirma-programi-4-donem-girisimleri-mezun-oldu.jpg

QNBEYOND Hızlandırma Programı 4. Dönemi 27 Ekim Perşembe günü online olarak düzenlenen ‘Demo Day’ etkinliği ile son buldu. Programa katılan sekiz girişimin yatırımcılar, potansiyel iş ortakları ve ekosistemin geri kalan aktörleriyle buluştuğu Demo Day’de dikkat çekici iş birlikleri ve büyüme oranları paylaşıldı. Hızlandırma programından mezun olan sekiz girişim ve QNB Finansbank arasında sekiz iş birliği gerçekleşirken; girişimlerin globalde büyüme oranları ve gelişmeleri ilgi çekici oldu.

 

QNBEYOND Hızlandırma Programı’nın dördüncü dönemine katılan sekiz girişim, QNB Finansbank ile sekiz iş birliğine imza atarken, devam eden PoC (Kavram Kanıtlama Çalışması) adedi ise on iki olarak açıklandı. Demo Day’de girişimlerin ciroda ve müşteri sayısındaki büyüme oranları, ürün lansmanları, tamamlanan yatırımlar ve yurt dışına açılma konuları dikkat çekti.

 

QNBEYOND Hızlandırma Programı’nın öne çıkan faydalarından biri olan mentorlarla girişimler arasında program boyunca 100’e yakın görüşme gerçekleşirken girişimler, programdaki iş ortaklarından yaklaşık 1.4 milyon TL indirim ve hibe kullandılar.

 

QNBEYOND Hızlandırma Programı’nın 4. dönem mezunu olan sekiz girişimin program boyunca gösterdikleri gelişimler şöyle gerçekleşti;

 

Ekos.ai: Profesyonellere ve şirket çalışanlarına gerçek zamanlı networking deneyimi sağlayan yapay zeka destekli sanal etkinlik platformu Ekos.ai, program boyunca ekibini Amerika'da büyütmeye devam etti. İçlerinde Harvard Business Alumni, Marka Konferansı 2022 gibi 30'dan fazla önemli organizasyonu müşterisi olarak platorma kazandırdı.

 

Emlaksat: Evini satmak isteyenlerle dijital platformu üzerinden uçtan uca servisler sunan, Türkiye’nin ilk sabit hizmet bedeli ile çalışan, teknoloji tabanlı, online gayrimenkul danışmanlığı şirketi Emlaksat, faaliyete başladığı 15. ayda 100 milyon TL’lik bir satış hacmi yakaladı. Program boyunca müşteri sayısını 600 büyütürken, müşteri edinme maliyetini de 50 oranında düşürdü. QNB Finansbank ve iştirakleriyle de üç farklı proje gerçekleştirdi.

 

FirstBatch: Kullanıcıların kendi açık verisini yapay zeka ile bir merkeziyetsiz kimliğe dönüştürüp her türlü blockchain uygulamasını kişiselleştiren protokol FirstBatch, program sonunda aralarında QNBEYOND Ventures, Paribu Ventures, Foresight Ventures, Signum Capital, Animoca Brands Forj Network, MEXC Global’ın yanı sıra Coinbase ve HashKey’den melek yatırımcıların da katıldığı turda 30 milyon dolar değerleme ile tohum öncesi yatırım turunu kapadı. Program boyunca 20’nin üzerinde farklı uygulama ve protokolle iş geliştirildi ve 120 binin üzerinde kullanıcının sosyal medya hesapları yapay zeka algoritmalarıyla analiz edildi.

 

Hockeystack: SaaS şirketlerinin tüm verilerini tek bir yerde toplayan ve görselleştirmesini sağlayan bir analitik girişimi Hockeystack, program boyunca iyileştirdikleri büyüme operasyonlarıyla aylık 1 milyon görüntülenme ve 6 bin tıklamaya ulaşmayı başardı. Bu gelişmeler sayesinde program boyunca aylık tekrar eden gelirlerini 26 kat arttırmayı başaran girişim Amerika’ya operasyonlarını taşıdı.

 

Tamamlıyo: Sigorta şirketleri ile dijital işletmeleri uçtan uca entegre eden sigorta girişimi Tamamlıyo, programdan mezun olurken müşterisi Easy Travel’dan 30 milyon değerleme ile yatırımını açıkladı. Program boyunca 19 API geliştirip, 80 partnerle anlaşan Tamamlıyo, 15.600 poliçe sorgulamasını sisteminden geçirdi. Aynı zamanda QNB Finansbank ailesinden Cigna Finans, Mono ve Kiralarsın ile iş birliklerini açıkladı.

 

Transferchain: Blokzincir, kriptografi ve bulut teknolojilerini birleştirerek kullanıcıların; gizli ve güvenli veri transferi, depolama, yedekleme yapmasını ve mesajlaşmasını sağlayan girişim Transferchain, bugüne kadar toplam aldığı yatırımı 1.2 milyon dolar olarak açıklarken, Avrupa, Amerika, Latin Amerika ve Türkiye’den 40’dan fazla kurumu müşteri olarak sisteme dahile ettiklerini belirtti. Program boyunca büyümesini hızla artıran Transferchain, aynı dönemde Amazon Web Services Küresel Güvenlik ve Uyum Girişimi 2022 yarışmasını kazandı.

 

Radius: Etkileşime geçilmek istenilen hedef kitleyi, mevcut yaşam tarzlarını, tercihlerini ve kitlenin önceliklerini yapay zeka ile analiz ederek ticari büyüme ve etkileşim stratejisi oluşturan bir girişim Radius, gayrimenkul şirketlerine performans analizi ve performans iyileştirme çözümleri sunuyor.  Birleşik Krallık’taki müşterilerinden birine 3 ayda ziyaretçi ve satış hacminde 488 artış sağladığını belirten ekip, QNB Finansbank ve iştirakleriyle de işbirlikleri geliştirdi.

 

VenueX: Markaların fiziksel mağazalarına ait işletme, ürün/stok ve satış verilerini Google, Facebook, Yandex ve Apple gibi global platformlara gerçek zamanlı entegre eden bir pazarlama ve reklam teknolojisi girişimi VenueX, Demo Day’de açıkladığı 750 bin dolarlık tohum yatırımına Re-Pie Asset Management liderlik ederken, tura Akiş ve Kalyon VC de katıldı. Şu anda 80’e yakın marka ve bu markalara ait 30.000’e yakın mağazada kullanılan yerli girişim; Kiğılı, Oxxo, Vitruta ve Boyner gibi önemli perakende markalarıyla birlikte çalışıyor. Öte yandan verileri gerçek zamanlı paylaştığı isimler arasında ise Google ve QNB Finansbank iç girişimlerinden Mono da yer alıyor.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

QNBEYOND Hızlandırma Programı 4. dönem girişimleri mezun oldu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Pozisyon.Net ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!